Bordsbokning
  • Marinan Bar & Kök - Byxelkrok
  • Marinan Bar & Kök - Byxelkrok
  • Marinan Bar & Kök - Byxelkrok
  • Marinan Bar & Kök - Byxelkrok
  • Marinan Bar & Kök - Byxelkrok

Roadtrip i USA del 1

Under förra året var jag på en roadtrip i USA, planen var att vi skulle åka coast to coast under ett halvårs tid. Vi började med att flyga hemifrån på en relativt kall morgon i mitten av Februari. Vi mellanlandade på Kastrup för att sedan ta oss vidare till New Jersey där våran resa skulle börja på riktigt. Det uppstod däremot en problematik på flygplatsen i Danmark, så fort vi hade kommit igenom extra kontrollerna för att resa internationellt så visade det sig att planet var inställt på grund av dåligt väder. Inget plan skulle avgå till New york på 14 timmar, vi hade alltså inte jättemycket att säga till om. Vi fick sitta där och vänta i alla 14 långa timmar, det kan ha varit en av dem långsammaste perioderna i mitt liv.

När vi väl hade överlevt den eviga väntan fick vi boarda det nya planet och var äntligen på väg mot vårt nya äventyr igen. 

Vi hade packat lätt, visionen var att vi skulle klara oss med en liten mängd kläder och se till att tvätta kontinuerligt istället. Eftersom vi skulle vara borta så länge så var det viktigare att få med sig tillräckligt med snus för att klara resan. 

Jag bestämde mig för att ta med mig 4 stockar med White fox nicotine pouches. Jag är inte säker på om det räcker men det blir en bra start i alla fall.

Väl framme på flygplatsen så möttes vi av vår taxichaufför som körde oss till uthyrning stället av vår van som vi senare skulle använda för att ta oss igenom USA.

Hinner inte skriva mer på detta just nu så detta får bli slutet på del 1 så får ni nästa del lite längre fram när jag har tid.

Någon som kan lägga ett gott ord?

Nu har jag äntligen tagit examen och jag är både glad, lättad och otroligt stolt över mig själv.

Dessa tre år har gått otroligt snabbt och jag är verkligen superglad över att jag vågade lämna min trygghet och startade plugget.

Som sagt, nu är jag färdig examinerad och allt som saknas nu är ett jobb, jag har ju mitt gamla jobb att gå till men jag känner mig inte sugen på att återgå till det.

Måste jag det så gör jag givetvis det, då pengar måste rulla in, det är inte direkt så att man badar i CSN pengar. 

Jag har sökt ett jobb som jag är väldigt intresserad av och företaget heter Maintmaster och sysslar med CMMS system, jag vill tro att jag har goda chanser med tanke på min utbildning och min bakgrund, men vill ändå se om någon känner någon som jobbar där och eventuellt kan lägga in ett gott ord för mig?

Samarbete med mockfjärds montörer

Igår kväll så följde jag mitt hjärta. Jag köpte en tomt, placerad på en kulle precis bredvid sjön. 

Hur bra låter inte det?

Det finns däremot en viss problematik med detta då min fru inte ännu vet om att jag spenderat vårt sparkonto på att köpa denna tomt. 

Tanken var att pengarna skulle gå till hennes nya bil. Men hear me out, jag tänker att om vi flyttar till sjön kommer hon känna att hon inte längre behöver en bil. Det enda som står emellan det just nu är att ingenting är byggt på tomten, alltså saknas det ett hus. 

Men! Skissen är färdig, den har jag gjort under alla mina vinkvällar jag haft för mig själv så det är egentligen bara att börja så har vi ett hus på nolltid.

Jag har varit i kontakt med en byggfirma som säger sig kunna lösa allting på bara några månader. De samarbetar med en butik som säljer skräddarsydda dörrar och fönster, vilket jag tror kan bli perfekt. Kanske kan jag till och med förverkliga hennes drömmar med att ha en ordentlig pardörr med glas som ingång till huset?

Det viktigaste med huset är att det känns modernt och fräscht, därför försöker jag vara väldigt noga med vad jag väljer för delar till mitt hus.

Vi får helt enkelt se om hon överlever denna överraskning eller om hon bestämmer sig för att lämna mig. Projektet blir nog värt det oavsett vad som sker. Ingenting går upp mot ett hus på en kulle med sjöutsikt.

Håll era tummar för mig att frugan inte blir för arg på mig,

Ha de gott!