Menu Close

Intresset av tyngre maskiner

Jag har alltid varit intresserad av tyngre maskiner så som grävskopor, traktorer och hjullastare och länge funderar över hur produktionen av dessa maskiner ser ut. Jag kunde inte riktigt förstår hur något så stort skapas och vilka typer av hjälpmedel som används under själva produktionen av maskinerna. 

Jag följer en hel del olika sidor på sociala medier och skulle kunna kalla mig ett stort fan av just en specifik instagram sida. En dag när jag satt och scrollade på telefonen dök just den här sidan upp med en bild på just produktionsflödet av en traktor. Jag tog mod till mig och skrev ett meddelande till dem och frågade om det fanns någon möjlighet om jag för en dag eller några timmar kunde få besöka fabriken och deras produktionslinje. 

Efter några timmar fick jag ett svar tillbaka och jag var självklart välkommen till deras fabrik i Göteborg. 

2 veckor senare satt jag på tåget mot Göteborg och var supertaggad. När jag väl kom fram till fabriken fick jag på mig en skylt där det stod “besökare” Jag fick äran att gå med en otroligt trevlig och kompetent anställd som visade mig runt i lokalerna och berättade allt om hur produktionen fungerade. 

Mest imponerad blev jag utav de kranar som används för tyngre materialhantering. Dem var gula och satt längst taket med jättelika krokar som hängde ner och kunde lyfta upp till 120 ton!

Besöket varade i 4 timmar och efter det åt vi en toppen lunch. Jag är verkligen tacksam för denna upplevelse och har fått en större förståelse om hur arbetet fungerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.